Nors iš maltos mėsos dažniausiai esame pratę kepti kotletus, tai - labai universalus ingredientas, kuris tinka ir kaip patiekalo pagrindas, ir kaip įdaras. Ne veltui mėgstamas bene visų šalių virtuvėse, o didžiulis jo privalumas - iškepa greičiau nei įprasta mėsa.
Šįkart TV3 laidos „La maistas“ žiūrovų lauks netikėtumas. Į kulinarinę kelionę apie svarbiausias Velykų tradicijas šį sekmadienį kvies ne laidos vedėjas Gian Luca Demarco, bet jo bičiulis, taip pat Lietuvoje gyvenantis italas Salvatore. Pastarasis ne tik atskleis svarbiausias lietuviškas Velykų tradicijas, bet ir kvies pasigaminti du gardžius patiekalus, idealiai tinkančius šventiniam stalui. Juk ši šventė be kiaušinių neįsivaizduojama!
Vis labiau šylant orams, savo lėkštėse taip pat norime matyti kuo labiau pavasariu ar net vasara dvelkiančius patiekalus. Vieną iš tokių šį sekmadienį TV3 laidoje „La maistas“ pristatys ir virtuvės šefas Gian Luca Demarco. Sukurti tokius skonius jam tikrai nebus sunku – juk šįkart jis lankysis ten, kur vasara trunka visus metus!
Lietuvių pamilta Palanga daugybę žmonių jau daugelį metų pritraukia ne tik vasarą, bet ir žiemą, o ypač – vasario mėnesį, kai čia minima legenda tapusi, gardžioji stintų šventė. Daugybė pramogų, įvairiai ruošta žuvis ir šventės karalienės stintos nepalieka abejingų jau 20 metų. O kaip ir kodėl šventė tapo tokia populiari, Gian Luca Demarco atskleis jau šį sekmadienį, TV3 laidoje „La maistas“.
Kombucha – fermentuotas arbatos gėrimas, suradęs tūkstančius gerbėjų visame pasaulyje. Jau šį sekmadienį visas šio gėrimo paslaptis perprasti stengsis ir TV3 laidos „La maistas“ vedėjas Gian Luca Demarco. O žiūrovams jis atskleis ir prie šio gėrimo puikiai tinkančių tradicinių itališkų makaronų Cacio e pepe su sūriu ir pipirais receptą. Laukia gurmaniškas sekmadienio rytas! Kad pamatytų, kaip gamina kombuchą, Gian Luca keliaus pas Andrių ir Indrę – šeimą, kuri įkūrė savo verslą Akademijos miestelyje. Šios poros istorija prasidėjo svetur, Jungtinėje Karalystėje. Čia Andrius įsidarbino bare, kuriame perprato miksologiją.
Todėl jau šį sekmadienį TV3 laidos „La maistas“ vedėjo Gian Luca Demarco studijoje apsilankys jo bičiulė Simona – ne tik besidominti sveika mityba, bet ir besistengianti gyventi tvariau, taupiau ir nešvaistant maisto produktų. Simona parodys, kaip pasigaminti gardų ir sveiką apkepą be miltų, kurio kaina siekia vos daugiau nei 7 eurus!
Šio sekmadienio, sausio 12 dienos rytą TV3 eteryje laidoje “La Maistas” mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos svečias sūrio ekspertas Vytautas Vaga dalinosi puikiomis patiekalų idėjomis ir patarimais, kuriuos visus sieja vienas nuostabus ingredientas - sūris.
Šio sekmadienio, sausio 5 dienos rytą TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, mitybos specialistė Vaida Kurpienė dalinosi idėjomis, ką skanaus ir sveiko pagaminti pietų ar pusryčių stalui.
Šį sekmadienį, lapkričio 3 dieną TV3 eteryje laidoje "La Maistas" mūsų numylėti šefai Tomas Rimydis ir Vylius Blauzdavičius bei laidos viešnia, prekybos tinklo "Iki" konditerijos technologė - konsultantė Daiva Steponėnienė dalinosi idėjomis, kaip iškepti gardžius saldžius ir sočius pyragus!
Sekmadienį 9 val. per TV3 rodytoje laidoje "La Maistas - kepame pyragą!" laidos viešnia, prekybos tinklo "Iki" konditerijos technologė - konsultantė dalinosi patarimu, kaip pagaminti šokoladinį uogų skonio glaistą. Glaistas puikiai tinka įvairiausiems saldiems kepiniams - tortams, pyragams, riestėms.